NWM Bratislava, 2016

Amikor meghirdetésre került a pozsonyi Network Meeting témája, rendkívül izgatott lettem, hiszen pont a
zok a dolgok kerültek megvitatásra, amelyekről úgy éreztem, hogy rendkívül fontosak AEGEE-Budapest jobb működéséhez. Mivel Pozsony nagyon közel van, releváns volt a téma, és számos régióbeli antenna elnöke részt vett így remek networking lehetőségek kínálkoztak, számomra is egyértelmű volt, hogy ott a helyem.

A NWM fő témája a leadership volt. A vezetésről szóló előadások érdekesek voltak, volt vezetéselméleti képzés, gyakorlati feladatok, a legérdekesebb pedig egy panelbeszélgetés volt, melyen meghívott volt AEGEE-sek és egyéb diákszervezeti vezetők meséltek arról, hogy hogyan tudták az ott szerzett tapasztalataikat kamatoztatni az üzleti életben. Volt továbbá egy rendkívül érdekes önismereti foglalkozás, ahol mindenki megpróbált a saját személyiségére reflektálni, majd megtalálni a hasonló személyiségtípussal rendelkező embereket, és ezekhez az általunk felismert személyiségjegyeinkhez megfelelő vezetési stílusokat kitalálni.

A NWM véleményem szerint legfontosabb és szerintem mindenki számára leghasznosabb része, mely egy teljes napot tett ki, a ˈSharing best practicesˈ volt. Mivel a résztvevők nagy része Board tag volt, és mint említettem, a régió számos antennájának elnöke ott volt, nagyon sok működésbeli nehézséget tudtunk összegyűjteni a különböző antennákból, melyek mindannyiunknak tanulságul szolgáltak. Közösen konkrét terveket is felvázoltunk konkrét problémák kezelésére, melyeket AEGEE-Budapest is sikerrel implementálhat.

Az utolsó nap érdekessége volt az ˈOpen Spaceˈ, ami azt takarta, hogy a NWM meeting folyamán mindenki felírhatta egy papírra, hogy mit szeretne tanulni, illetve mit tud tanítani a többiektől, és a legutolsó nap ezek az emberek a szervezők segítségével egymásra találtak, és meg tudták vitatni ezeket a pontokat. Az újabb tagok az Erasmus+ tréninglehetőségekről tudhattak meg számos információt, a régebbiek a Civic Education Working Group egy tagjának jóvoltából egy érdekes beszélgetésben vehettek részt a gondolkodásmód formálásáról, egyszóval mindenki megtalálhatta itt a számítását.

Számomra a NWM rengeteg lehetőséget biztosított a networkingre. Beszélgethettem AEGEE-Europe elnökével, ápoltam a kapcsolatunkat a Network Commissionerünkkel, az SU-nkban résztvevő négy antenna kölcsönösen biztosította egymást arról, hogy minden a lehető legnagyobb rendben halad, valamint számtalan kapcsolatot sikerült kiépíteni a környék antennáival, Boardjaival. Ez nagyon sok hozzáadott értékkel bírt az eseményen.

A logisztika, szállás, étkezés, bulik, European Night mind elsőrangú volt, semmi kívánnivalót nem hagyott maga után, sőt. Óriási elismerés AEGEE-Bratislavának, hogy egy ilyen színvonalas eseményt szerveztek, nagyon hasznos volt, és nagyon jól éreztem magam. Ezek alapján bátran javasolhatom mindenkinek, hogy menjen Network Meetingre, nem fog csalódni! ☺

Sczigel Péter