Rólunk

Európai egyik legnagyobb diákszervezete


A főváros egyik legnépesebb diákszervezete a 200 egyetemi városban jelenlévő, közel 13 000 taggal bíró európai ifjúsági szervezet, az AEGEE helyi antennája. AEGEE-Budapest csereprogramokat, tematikus tréningeket, konferenciákat, nyári egyetemeket, és rengeteg további lehetőséget tartogat tagjainak. Ha hiányzik az egyetemista életedből valami, ne habozz, gyere el helyi programjainkra és ismerd meg jobban a szervezetet, hiszen itt nem csak egy jó társaságnak lehetsz a tagja, hanem ezzel együtt megismerhetsz számtalan kultúrát és kinyílhat előtted Európa kapuja!

 

Az AEGEE-Budapest története az 1990-es évre nyúlik vissza, amikor úttörőként az egykori Vasfüggöny keleti felén először alakult meg az AEGEE-Europe-nak helyi szervezeteként. Megalakulása után hamar nívós rendezvényeknek adott otthont, többek között 1991 novemberében az AEGEE rendes félévenkénti gyűlésének, az AGORÁnak, amely egy körülbelül hatszáz fős konferencia levezénylését jelentette. Ezt a bravúrt négy évre rá sikeresen meg is ismételte, a köztes időben pedig sok egyéb javarészt nemzetközi rendezvényt szervezett.

Jelenlegi szervezeti formáját 2005-ben nyerte el, amikortól is hivatalosan az Európai Hallgatók Hálózatának Egyesülete nevet viseli. Azóta AEGEE-Budapest az AEGEE harmadik legnagyobb helyi szervezete lett. Tagjaink érdeklődési köre nagyon sokszínű, lehetsz közgazdász-, mérnök-, bölcsészhallgató, vagy akár már tanulmányait befejezett fiatal, nálunk biztos, hogy találsz a területednek megfelelő feladatokat és lehetőségeket. AEGEE-Budapest tagjaként amellett, hogy nemzetközi rendezvényeken vehetsz részt, a szervezet helyi életébe is bekapcsolódhatsz.

Heti rendszerességgel kerülnek megrendezésre munkacsoportgyűlések és közösségi programok. Félévente kétszer pedig egész hétvégés rendezvényeink vannak: a bevonó tábor és a háromnapos tréningprogram. Így nem csak szakmailag fejlődhetsz, hanem új barátokra is szert tehetsz egy nagyon befogadó közösségben. Mindezek mellett részt vállalhatsz nemzetközi rendezvények budapesti szervezésében, nagyobb eseményekhez kapcsolódó projekt munkacsoportok munkáiban, illetve ezeknek akár ötletgazdája is lehetsz. AEGEE-Budapest nyitott a tagok ötleteire és javaslataira, így ha aktívan részt veszel a szervezet életében, akkor olyanná teheted, amilyenné te szeretnéd.