Erasmus+ – Utopia, country of my dreams

Utopia, country of my dreams” egy nemzetközi Ifjúsági Csere amely 33 fiatalt von be különböző országokból, hogy a résztvevők megtaláljanak egy ideális jövőt egy álomországban, egy saját “Utópiát”.

 

A projektről: 
The youth exchange help participants to feel secure in a world with all the risks (studying possibilities, unemployment, migration risks etc.). They find their place in a world, feel reliable and confident and face their fears coming out of bias and prejudices. Participants will create the idea and visualisation of the Utopia – a country of dreams. Through discussions about dilemmas connected to world and create an interactive representation of Utopia, they would like to live in. Evenings will be about interactive presentations of local problems and successful ways to solve them in each country. The project disseminates the ideas of tolerance, freedom, respect to human rights, and encourages critical thinking.

 

25 résztvevő

  • Csehország, Olaszország, Lengyelország, Portugália és Magyarország állampolgárai (6 résztvevő országonként)
  • Korhatár: 17-26 (1 fő 18-29 között)
  • Nemi megoszlás: egyenlő számú férfi és női résztvevő kerül kiválasztásra
  • Elsőbbség a kevesebb lehetőséggel rendelkező résztvevőknek – pl.: gazdasági megkülönböztetettség vagy munkanélküliség
  • Kötelezettséget kell vállalni a kurzus teljes időtartamára és a projekt után nyomon követési és terjesztési tevékenységekre
  • Előny: résztvevők érdeklődési köre az Emberi Jogi Oktatás és a Környezetvédelem

 

Tevékenység 1 – Ifjúsági csere, Adamov, Csehország, 2019 december 2-13
Jelentkezés: ITT
További infóInfopack-Utopia
Ingyenes részvétel, utazási visszatérítés 180 €-ig.
Jelentkezési határidő: 2019.09.15 23:59-ig CET MEGHOSSZABBÍTVA

 

Csak AEGEE-Budapest tagok jelentkezhetnek és utazhatnak ki a programra. További infó a taggá válásról ITT. Belépni a kiválasztási folyamat lezárulta után is lehetséges.

 

A projekt az Európai Bizottság támogatásával valósul meg. A felhívás csak a szerző nézeteit tükrözi és a Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglalt információk felhasználásáért.

További információ: erasmusproject@aegee-budapest.hu