Nemzetköziség

AEGEE-Budapest, az AEGEE budapesti tagszervezeteként számos európai szintű eseményen képviselteti magát. Ezeken a rendezvényeken való részvétel minden tagunk számára nyitott és a szervezet bizonyos mennyiségű anyagi támogatást is biztosít a legtöbb eseményhez.

 

Agora

Az AEGEE legfontosabb eseménye a szervezet félévente megrendezésre kerülő közgyűlése, az Agora, melyen 600 fiatal gyűlik össze egy európai városban, szerte a kontinensről, hogy a szervezet működéséhez szükséges döntéseket meghozza. A három-négy nap alatt sor kerül a szervezetet érintő minden fő témára, és minden, a következő fél év olajozott működéséhez szükséges dologra. Részt venni egy Agorán életre szóló élmény, hiszen félezer hozzád hasonló fiatallal vehetsz részt olyan döntések meghozatalában, melyek egy hatalmas szervezet életére vannak hatással.

 

European Planning Meeting (EPM)

Évente kerül megrendezésre a szintén három-négy napos European Planning Meeting (EPM), amelynek célja az AEGEE fő stratégiai irányvonalának megtervezése. Ezen az eseményen beleszólhatsz abba, hogy a szervezet milyen témákkal foglalkozzon a következő időszakban, milyen európai szakpolitikák irányába fordítson kiemelt figyelmet, és hogy befolyásolja az európai döntéshozókat a fiatalokat érintő kérdésekben.

 

Network Meeting (NWM)

A Network Meeting (NWM) egy kötetlenebb esemény, melyen egy jól körüljárható téma kerül megbeszélésre. A Regional Training Course (RTC) és a különböző témákban tartott European School rendezvények egy konkrét szakmai képesség elmélyítésében segítenek. Ezek az események kiválóak új ismeretségek szerzésére és egy adott témában való elmélyülésre. Fejlesztenéd a PR-skilljeid? Megtudnád, hogy lehetnél jobb HR-es? Jelentkezz!

 

Exchange

A csereprogramok (exchangek) egész évben elérhetőek minden AEGEE-Budapest tag számára. Általában ezek egy szorosabb együttműködésen alapulnak két AEGEE antenna közt. A csereprogramok keretében akár a tanév közben is ellátogathatsz egy európai városba 3-5 napra, ahol tárt karokkal fogadnak majd az ottani AEGEE-sek. Mivel helyi fiatalok szervezik a programokat, ezért még ilyen rövid idő alatt is megismerheted az adott város különlegességeit, rejtett értékeit, megtanulhatod és részese lehetsz a helyi szokásoknak, kultúrának. A jó hír az, hogy a külföldön kötött barátságoknak nem kell véget érniük az utazás végével, ugyanis mint ahogy a csereprogramoknál ez lenni szokott, mi is visszahívjuk Budapestre azokat, akik vendégül láttak minket. Így ha esetleg nincs időd utazni, Budapesten is lehetőséget nyújtunk arra, hogy egy nemzetközi közegben tölthesd az idődet.

Aktuális 2019-es tavaszi lehetőségeinket ITT érheted el.

 

AEGEE-Budapesten keresztül ezen kívül számtalan egy-két hetes szakmai és közösségi eseményre, nyári egyetemre, tréningre és önkéntes programra jelentkezhettek. A további lehetőségekért kattints a Nemzetközi Lehetőségek fülre!