NWM Málta, 2016

Április elején került sor a  négynapos máltai Network Meetingre AEGEE-Valletta szervezésében, amire négyen érkeztünk Budapestről.  Az ötven résztvevő között jelen voltak görögök, spanyolok, törökök, németek, a csapat háromnegyedét azonban olaszok alkották szinte minden olasz antennából. A szállás Málta egyik központi részén volt, Tarxien nevű településen (érdemes tudni, hogy Málta központi városában a városrészeket több önálló település alkotja), egy nagy és zegzugos mediterrán hostelben, a legtöbb program , workhop is itt volt az ebédlőben, a tetőteraszon, vagy a kertben.

13023291_981402241895122_924537577_n

A Network Meeting lényege, hogy a tagok jobban megismerjék az AEGEE működését, aktuális dolgokat vitassanak meg a szervezettel kapcsolatban különféle témákban. Bárki jelentkezhet,  szerintem hasznos is, ha vegyes társaság kerül össze, érdemesebb több nézőpontból megvitatni a felmerülő témákat, mind board, mind újabb tagok szempontjából. A lényeg, hogy megosszuk a tapasztalatainkat és ötleteinket, hogy az általános és mindennapi szervezeti működésben felmerülő problémára megoldást találjunk.  A máltai Network Meetingen a hangsúly az esemény  szervezésen és a HR munkacsoport fejlesztésen volt.

13022177_981402261895120_483447550_n

Az első napon bejártuk Vallettát, megismerkedtünk egymással, majd a nyitó ünnepség után megérkezett a partybusz és irány Paceville, a máltai bulinegyed. A második naptól kezdődött a munka, délelőtt és délután is workshopokon vettünk részt. Az egyik legfontosabb egy előzetes SWOT felmérés brainstorminggal egybekötött kielemzése volt, ahol végigvettük az antennák közös és egyedi
erősségeit és gyengeségeit, valamint azt, hogy hogyan lehet kihasználni a jó lehetőségeket és
orvosolni a felmerülő problémákat. Voltak tréningek vezetői képességek és csapatmunka erősítésében, eseményszervezésben,  valamint tájékoztatók és szituációs játokok az Erasmus+ és a tavaszi Agora kapcsán. Esténként persze mindenki fellazult és irány a város! Természetesen a szokásos European Night sem maradhatott ki utolsó este, ahol mindenki bemutatta a saját nemzeti finomságait és italait, ezt az estét azonban szerencsésebb tovább nem részletezni.

Összességében hasznos négy napot zártunk, sok munkával, sok bulival, kevés alvással, fantasztikus emberekkel és mediterrán, nyári hangulattal rögtön április elején.  Bár minden tavasz így kezdődne!

Gönczi Anna