VI. Golden Key Gála 2018

2018-ban is megrendezésre került a méltán híres Golden Key Gála AEGEE-Budapest szervezésében immár 6. alkalommal, amelyen a tagok által rendezett kisfilmeket vetítettünk le. Az eseményt óriási készülődés előzte meg, tombola, pezsgő, vörös szőnyeg, fotósarok, énekes produkciók és még tucatnyi élményben volt részese az odaérkező vendégeknek. Péntek délután már szinte izzott a hangulat a szervezők körében is, név szerint Bobál Erika, Juhász Nadin, Caesar Bálint és Bozzay Árpád. Ahogy az várható volt, mindenki a legszebb ruhájában érkezett, csak úgy csattogtak a fotómasinák. Az est egy kis késéssel, de végül elindult, a két konferancié Tóth Éva és Csizmadia Árpád, akik remek párost alkotva csattanós kijelentéseikkel kiválóan vezényelték le a Gálát és szórakoztatták a közönséget.

Függöny fel, Caesar Bálint ünnepélyes elnöki megnyitója utána kezdődhetett az est fénypontja, a filmek vetítése. Idén 3 produkcióban gyönyörködhettünk, 3 hölgy, Pintér Eszter, Vasvári Dorottya és Sági Laura küldte be a filmeit. A három különböző film az AEGEE adta lehetőségek színes skáláját mutatta be a résztvevők számára. Láthattunk örök barátságról szóló videót, láthattuk, hogy milyen is elsőként kiutazni egy nemzetközi eseményre, valamint e kettőt ötvözve és kibővítve egy élménydús, több utat magába foglaló kisfilmet is bemutattak. Újaknak és régieknek is egyaránt nagy élmény volt mindegyiket végignézni. 3 kategóriában vártuk a győztest, a legjobb film, a legjobb vágás, valamint a legjobb rendezésben. A legjobb filmet a közönség, míg a másik 2 kategóriát a tisztelt zsűri szavazta meg, Bodnár Zsófi, Zanaty Dorottya és Glaub Ákos közreműködésével.

A 3 kisfilm levetítése után következett egy rövid szünet, amíg a közönség szavazhatott, majd következtek az énekes produkciók, Bodnár Zsófi és Bíró Gábor hangjukkal szinte beleragasztották a hallgatókat az ülésükbe. A hatalmas tapsvihar után következett a várva várt eredményhirdetés, szoros küzdelemben Pintér Eszti vihette haza a legjobb filmért járó díjat, a legjobb vágás Sági Laurához, míg a legjobb rendezés Vasvári Dorkához került.

Ezzel azonban még nem ért véget az est. Következett a legszebben öltözött hölgy/úr díjazása, amelyet ugyancsak a közönség megítélésére bíztunk. Vasvári Dorottya és Caesar Bálint találtatott a legjobbnak ebben a kategóriában, úgyhogy rájuk várt a tombola nyerteseinek kihirdetésére. Az est méltó lezárásaképp a közönséget is felhívtuk a színpadra hogy közösen elénekeljük a gyöngyhajú lányt. Ez egy igazán örömteli és egyben megható pillanat volt, megmutatta, hogy mennyit is tud adni ez a szervezet.

Összegzésképpen ez egy remekül sikerült Golden Key Gála lett, nevetésben, szép pillanatban nem volt hiány, mindenki jól érezte magát, reméljük a mostani sikerén felbuzdulva a jövőben is folytatni fogjuk ezt a hagyományt!