“Enjoy your Future” – az elnyert olasz projekt

A korábbi vezetőségnek köszönhetően egy újabb projekttel lett AEGEE-Budapest gazdagabb. Az ACMOS, torinói szervezet által koordinált projekt (Enjoy Your Future: https://www.facebook.com/enjoyyourfuture/) az Európai Unió intézményesített rendszerét kívánja fejleszteni. A projekt célja, hogy bevonja és elkötelezze a fiatalokat egy olyan projekt mellett, amely befolyásolni tudja az Európai Politikákat. A projekt egy elemzéssel kezdődik, majd egy stratégia alkotással zárul, aminek az eredménye publikálva lesz. Az összefoglalóját itt tekinthető meg: EYF – Project summary

 

A projekt 4 fázisból áll:
– Online játék, Mo-ról 100 résztvevővel. 10 felelet válaszolós kérdést kell kitölteni a résztvevőkkel.
– Kérdőív kiértékelése helyi szinten, saját tagsággal. 2-3 stratégia megfogalmazása
– 2018 szeptemberében brüsszeli út, kb. 10 fő részére. Ottani stratégia alkotás és végső konklúzió, majd a megállapítások eljuttatása az EU intézményeinek
– Az eredmények hazai terjesztése a projekt zárásig (2018.december 20)

 

Az online játék 2017 decembere óta fut, és az alábbi oldalon érhető el: http://enjoyyourfuture.eu/play/ A regisztráció során meg kell adnunk a saját adatainkat, amiből statisztika készül, majd be is léphetünk a játékba, ami egy online kérdőív a projekt témájára fókuszálva. A 12 tematikus kérdés végigvezet minket a fontosabb témákon, amiből később fontos eredményeket kaphatunk.

 

A projekt kezdete során az első megbeszélés 2017 november végén volt Torinóban, ahol a projekt partnerek összegyűltek egy hétvégére. A projekt koordinátora, az ACMOS szervezte az eseményt és szállásolta el a résztvevőket. AEGEE-Budapest részéről jómagam vettem részt, a másik 3 partner a JEF szervezet helyi képviselői voltak Beligumból, Párisból, és Olaszországból. A három napos meetingen átvettük, hogy miről szól maga a játék, módosítottunk a kérdéseken, és átbeszéltük a Brüsszeli találkozót.

 

A projekt már fut, de szívesen fogadunk a tagságból lelkes segítőket, akik szívesen részt vesznek a projekt promózásában, utaznak, előadást és beszámolókat készítenek meghatározott időközönként. Ha érdekel a projektben való részvétel, írj rövid motivációs levelet az erasmusproject@aegee-budapest.hu e-mail címre jelezve azt, hogy mit szeretnél a projektben csinálni, mennyi időd van rá és, hogy tudnál-e a projektben 2018 végéig tevékenykedni.

A beszámolót írta: Caesar Bálint, elnök