NWM Ioannina, 2017 – Nightmare in the Winter mansion beszámoló

A CD évem után bár a hangsúly ismét az egyetemre került, ettől függetlenül mindenképpen szerettem volna részt venni pár AEGEE eventen, végül fel lettem kérve két Network Meetingre is trénernek, Ioannina volt az első.

A Network Meeting 2017. november 2 és 5 között volt megtartva Ioanninától egy órára, az albán határ mentén egy hegyi vendégházban, ami csak nekünk lett kibérelve. Az eventen 23 participant vett részt 5 görög és 9 másik lokálból, én egyedül képviseltem AEGEE-Budapestet. A fő témakör az AEGEE alapjainak megismerése, illetve a helyi szintű események támogatása volt, mivel viszonylag kevés igazán tapasztalt participant vett részt.

Az AEGEE struktúrájának és rövid történelmének megismerése után érkezett is az én SWOT/sharing best practices sessionöm, ahol minden antennának kellett egy „dating profile”-t létrehoznia az erősségei/gyengeségei alapján, és egy másik local-lel összepárosítva dolgozni a közös problémákon/lehetőségeken. Végül a „párok” prezentálták az eredményeket, és lehetett kérdezni vagy kommentelni a csapatoktól. A Sharing Best Practices session mellett volt session, ahol a legjobb helyi eventeket mutatták be a lokálok, beszéltünk a branded activity-k fontosságáról és alkottunk egy pilot activity-t az összes lokálnak (amit minden Network Meetingen megcsinálnak, és a CD majd kiválasztja a legjobbat, ami pilot projectként elindulhat jövőre), megismerkedtünk a jó Fundraising és Event Management alapjaival, illetve volt Open Space session, ahol minden slotban 3 különböző topic került megvitatásra az  isztambuli Agora szervezéstől a legjobb SU-kig. Az European Night mellett pedig social programként megünnepeltük AEGEE-Ioannina 5. szülinapját, Spyros Honorary Memberré avatását, illetve utolsó este egy hagyományos falusi cipuro-kóstoláson is részt vettünk.

Összességében jónak értékelem a Network Meetinget, a helyi szervezők kitűnő munkát végeztek, a trénerek jók voltak, csak a particik voltak kicsit inaktívak a session-ökön. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy látogasson el egy Network Meetingre, fejlessze magár, ismerje meg az AEGEE-t európai szinten, illetve találkozzon új kultúrákkal!

 

A beszámolót írta: Hajdu Tekla