Get Involved – Kerekasztal beszélgetés a populizmusról

AEGEE-Budapest legutóbbi Get Involved-os eseménye a populizmus témáját ölelte körül. Nagyjából 50 diák, különböző egyetemekről és akadémiai magasságokból vett részt ezen eseményen. A vitaest része az előadássorozatnak, amely megelőzi az áprilisban megrendezendő Frank Bianchieri Díj Konferenciát „Education for the present, Democracy for the future” témakörben, amelyet a budapesti antenna, a Civic Education Working Group és a Europe on Track Project által lesz szervezve. A projekt, felbuzdulva a korábbi sikeres előadásokon (Törökország akutális politikai helyzete és A menekültek intergárciója) egy újabb valóságos és releváns témát választott.

20170221_181004181_CAM

A kerekasztal beszélgetés alatt megismerhettük a populizmus fogalmát, a kifejezés gyökereit, hogy hogyan használják az emberek és a média köszönhetően a téma szakértőinek, Paár Ádámnak, Mráz Ágostonnak, politikai tudósoknak, és Farkas Zoltánnak, újságírónak.

A hallgatóság megtudhatta miért olyan népszerű a populizmus manapság, hogyan lett ilyen „mainstream” és hogyan hat a politikára.

20170221_191120106_CAM

Mindezek mellett lehetséges jövőbeli forgatókönyvek, irányzatok is megvitatásra kerültek a hallgatóság a meghívottak között.

Mindent egybevéve, az előadás közelebb hozta hozzánk a populizmus fogalmát, ezt a szót, amely intenzíven befolyásolja a politikai rendszert a földgolyó minden egyes pontján.