European Voluntary Service (EVS)

EVS:

Az Európai Önkéntes Szolgálat célja a fiatalok önkéntes társadalmi tevékenységekben való részvételének támogatása Európában és azon kívül. Az önkéntes szolgálat ideje alatt a fiatalok intenzív tanulási folyamatnak lesznek részesei, lehetőségük nyílik egy másik ország és kultúra megismerésére, önmaguk, személyiségük fejlesztésére. Az EVS alprogram keretében 17-30 év közötti fiatalok egyénileg vagy csoportosan kapcsolódnak be nonprofit tevékenységekbe minimum 2, maximum 12 hónapon át.

A projektben küldő, fogadó, illetve koordináló szervezetek vesznek részt. Az AEGEE is egy EVS-szel foglalkozó akkreditált szervezet, méghozzá küldő szervezet. Ez azt jelenti, hogy az AEGEE-n keresztül jelentkezhettek meghirdetett EVS lehetőségekre, viszont a szervezet önkéntesek fogadását nem vállalhatja, tehát csak a tagok kiküldésével foglalkozhat.

Az Erasmus+ programon keresztül az Európai Unió hozzájárul az önkéntes útiköltségéhez, biztosításának és vízumköltségének 100%-át finanszírozza, továbbá átalányösszegeket határoz meg a projekt lebonyolítására, az önkéntesek ellátására és zsebpénzére.

Ezen a linken találhatjátok a meghirdetett önkéntesi lehetőségeket vagy csatlakozz FB csoportunkhoz!