ECMA – Changemaker Team

Oláh Rebeka

Oláh Rebeka vagyok, az ECMA projekt magyarországi nagykövete, Change Ambassadorja. 20 éves vagyok és tanulmányaimat jelenleg a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetemen végzem, nemzetközi igazgatás szakon. Azért választottam ezt a karrierutat, mert szerettem volna közelebbről is megismerni 21. Század kihívásait és megérteni a világban zajló különféle események összefüggéseit. Az ECMA projekt különösen tetszett, hiszen helyi szintű változásokat kezdeményez annak érdekében, hogy sokkal nagyobb, globális szinten változást érjen el. Határozottan hiszem, hogy ha együtt dolgozunk, változást érhetünk el, és meg tudjuk változtatni események jelenlegi áramlását, hogy egy jobb és boldogabb világban élhessünk.
Szabadidőmben szeretek könyveket olvasni, sorozatokat nézni, kirándulni, a családommal és a barátaimmal lenni, de bármikor nyitott vagyok egy csésze kávéra vagy egy jó beszélgetésre.

Dobi Csenge

Csengének hívnak, 2020 júniusában diplomáztam Közép-európai Egyetem Gazdaságpolitika a globális piacokon mesterszakán. Szeptember óta egy multinacionális vállalatnál dolgozom, egy diplomás gyakornokokat támogató programjában, amivel célom, hogy a jövőben vezető pozícióban helyezkedhessek el. Miután több országban is tanultam (Ausztria, Franciaország, Belgium és Magyarország), tudatosult bennem, hogy létfontosságú a saját országomnak és az Európai Uniónak a büszke állampolgára legyek. Ennek tudatosítása érdekében jelentkeztem, az ECMA projekt magyarországi csapatába, Changemaker pozícióba. Úgy gondolom, hogy minden változás helyi szinten kezdődik. Vízcseppként következik be a hullámzás, ami magasabb szinteken változásokat indukál.
Szabadidőmben szeretek sorozatokat nézek, de szívesen foglalkozom programozással is. Imádom a hosszú sétákat, különösen Európa gyönyörű városaiban vagy a természetben, csodálva annak szépségét. Le vagyok nyűgözve a gasztronómiától, az alapszakon a borász képzésen vettem részt.

Medvigy Krisztián

Medvigy Krisztiánnak hívnak, és én vagyok az 5 Changemaker egyike, aki részt vesz ECMA projekt magyarországi csapatában.
Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetemen Kommunikáció- és Médiatudományok alapszakán tanulok. Nagyra értékelem az emberi kötelékeket, ezért választottam a kommunikációs irányt. Azt gondolom, fontos, hogy megértsük egymást, nemcsak szóban, de mögöttes tartalom tekintetében is. A tanulmányaim vezettek az ECMA-hoz. Szeretek új embereket megismerni. Fontos, hogy minél több nézőpontot megismerjünk egy téma kapcsán, és szerintem ez a program ebben sokat tud segíteni. Szeretem a kifejezést, “gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan”. Az ECMA fő célja, hogy fiatalok képesek legyenek formálni a saját közösségüket, ami nagyon fontos, kifejezetten ezekben az embert próbáló időkben. Remélem, sikerülni fog közösséget szervezni az EMCA program után, és ezáltal jobbá tehetem a világot. Szabadidőmben kung-fu-zok a Magyar Nemzeti Csapat tagjaként. Szerintem fontos, hogy mindig legyen valami mozgás az életedben.

Sütöri Sára

Sárának hívnak, én vagyok az 5 közül az egyik Changemaker az ECMA projekt magyar csapatában. Az ECMA mellett jelenleg posztgraduális képzésen veszek részt a Stockholmi Egyetemen. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy egy izgalmas magyar HR Tech startupnál dolgozhatok, ami bizonyítja, hogy az innováció bármilyen szintről származhat – ez az ECMA-val összhangban lévő filozófia is. Azért csatlakoztam az ECMA projekthez, mivel a projekt olyan témákra összpontosít, amelyeket kulcsfontosságúnak tartok és személyesen támogatni tudok. Az egyik az, hogy a helyi szintű aktivizmus elősegítésével széles körű változások érhetők el, a másik pedig az, hogy a politikát az emberekkel együtt és az emberek érdekében is meg kell tenni. Ezenkívül a projekt nemzetközi jellege különböző embercsoportokat hoz össze, és lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy első kézből megtapasztalják a különböző típusú sokszínűség értékét.
Szabadidőmben szeretek sétálni, úszni, de élvezem azt is, ha otthon meg tudok nézni egy jó filmet este.  

Hegymegi Anita

Anitának hívnak, és jelenleg Pénzügy és Számvitelt tanulok a Budapesti Corvinus Egyetemen.
Szabadidőmben sokat túrázok, sportolok, és olvasok.
16 éves koromban kezdett el érdekelni a politikai aktivizmus. Azelőtt azt gondoltam, hogy a véleményem jelentéktelen, és senkit nem érdekelne, mert a nálam idősebb és tapasztaltabb emberek úgyis jobban tudják. Ez a hozzáállásom megváltozott, amikor a barátom mesélt nekem a fiatalok szerepéről a változások létrehozásában. Azóta próbálok minden döntéshozatalban részt venni.
Azért csatlakoztam az ECMA projekthez, mert úgy hiszem, hogy a fiataloknak aktívan dolgozni kell az általuk remélt jövő alakításán, és részt kell venniük a változások elindításában, ha változásokat akarnak látni.

Csongár Anett Napsugár

Napsugárnak hívnak, és jelenleg a Debreceni Egyetem Nemzetközi tanulmányok alapszakán tanulok. Azért választottam ezt a szakot, illetve azért jelentkeztem az ECMA programba Changemaker-nek, mert hiszem, hogy a különböző kultúrák megismerése és megértése, illetve a határokon túli gondolkodás kulcsfontosságú a jövő alakításában. A fiatal generációk már számtalanszor bebizonyították, hogy meghatározó szerepük van a környezetük alakításában és a politikai aktivitás a saját közösségeinken belül elengehetetlen egy stabilabb, békésebb világ kialakításához. Szabadidőm jelentős részét igyekszem túrázással, sétával tölteni. Ezenfelül különböző témájú podcast-okat hallgatok és új hobbim a sütés. Természetesen rendszeresen fordítok időt a barátaimra és a családomra is.