Beszámoló a torinói Erasmus+ cseréről

2019 július 15 és 22 között, 6 másik magyar társammal a For a sustainable future elnevezésű Erasmus+ által támogatott ifjúsági cserén vettünk részt, amely a fenntartható jövőről szólt. A cserén, amely az olaszországi, Torinó valamint Boves városában került megrendezésre olasz, portugál valamint német résztvevők vettek részt, összesen 28-an.

Az első néhány napot Torinóban töltöttük ismerkedéssel, a téma bevezetésével. Majd egy olasz alpokmenti kisvárosba, Bovesbe buszoztunk pár napra, majdnem 100 fiatallal, hogy velük tanuljunk még többet a témáról. A napjaink workshopokból álltak, valamint túrázni is elmentünk, ahol egy-egy pihenő során érdekes tényeket olvashattunk a világban folyó természeti problémákról. Minden ország bemutatta a saját nemzetéhez tartozó ötleteket, létező alapítványokat és cégeket, amelyek már tesznek a fenntarthatóbb jövőért.
Kis csoportokban pedig arról is beszélgettünk, kinek mi is a motivációja, egyéni ötletei a fenntarthatóbb jövő érdekében.

A 4 napos tábor után újra Torinóban folytattuk a programot, ahol átbeszéltük az előtte hallottakat,valamint lezártuk a programot. Mivel ez a csere két részből áll, a második felvonásra október végén kerül sor, ahol újra találkozhatunk majd a résztvevőkkel, és megbeszélhetjük ki milyen változást tudott tenni egy fenntarthatóbb jövő érdekében,valamint újabb ötleteket kapni a témával kapcsolatban.

 

A beszámolót írta:
Nemes Lilla