Gender Through the Screen projekt zárás

AEGEE-Budapest (Európai Hallgatók Hálózatának Egyesülete) partner volt a “Gender Through the Screen” elnevezésű projektben, amely projektet az Európai Bizottság Erasmus+ KA2 programja támogatásával került megvalósításra. A projekt célja a nemek közötti egyenlőség támogatása a média használatával, valamint az ifjúsági munkások képzésével annak érdekében, hogy a mindennapi munkájuk során a legnagyobb média és kommunikációs csatornákon keresztül jobban tudják bemutatni és előmozdítani a nemek közötti egyenlőséget. A projekt a nemek közti egyenlőséggel foglalkozik, pozitív megközelítéssel a negatív sztereotípiák és a nemi és / vagy nemi megkülönböztetés csökkentésére.

A “Gender Through the Screen” projekt beszámoló kézikönyv 2018 novemberében jelent meg. A kézikönyv képes a tanításra, biztosítja a tudást, valamint ajánlást ad az ifjúsági dolgozók számára a nemek tisztességes és egyenlő ábrázolásáért, valamint az etikai médiával kapcsolatos tanácsok és trükkök megosztására a nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatos ifjúsági munkában.

Célunk az volt, hogy mélyebben feltárjuk a nemi ábrázolást annak érdekében, hogy feloldjuk a legproblémásabb kérdéseket, és felhívjuk a közvélemény figyelmét a nemi szerepek fontosságára a tömegtájékoztatásban és a mindennapi életben játszott befolyással kapcsolatban. Célunk volt olyan fiatalok, ifjúsági munkások és mindazok elérése, akik érdeklődnek a témában, és reméljük, hogy változásokat láthatunk társadalmainkban, az alapján, ahogy észleltük a nemeket és a szerepeket.

Végezetül megosztjuk veletek, a több mint egy éves munkánkat, amit eddig a projekt keretében négy különböző országban folytatott tevékenységen keresztül, de ugyanazzal a céllal folytattunk:

  • hozzunk létre egy közös alapot, ahogy az ifjúság támogathatja és támogatja a nemek jobb ábrázolását a médiában;
  • több fiatal és ifjúsági munkatárs bevonására ösztönözze a nemek közötti egyenlőség kérdését a szociális média csatornákon keresztül, és kötelezze el magát, hogy tisztességesen és etikus módon foglalkozzon a kérdésekkel a PR-stratégiákon keresztül;
  • mélyebben vizsgálja meg a nemi ábrázolást annak érdekében, hogy megoldja a legproblémásabb kérdéseket, annak érdekében, hogy oktassa az ifjúsági dolgozókat, az ifjúsági vezetőket és a fiatalokat, hogy szószólóként és tudósítóként végezzék a munkájukat;
  • felhívja a figyelmet a médiában megjelenő nemi szerepek fontosságára, valamint a társadalomra és az emberek viselkedésére gyakorolt ​​hatásukra.

Az projekt záró beszámolója ITT érhető el.

A fordítást készítette:
Caesar Bálint