Gender through the screen – Partnerség egy Erasmus+ KA2 projektben

AEGEE-Budapest partnerként vesz részt egy koszovói koordinálású projektben, amelynek címe: Gender through the screen. AEGEE-Budapest életében olyan tekintetben különleges a projekt, hogy ez egy stratégiai együttműködés összesen 8 partner között Albániából, Észtországból, Macedóniából, Magyarországból, Szerbiából, Koszovóból, Montenegróból és Szlovákiából. A projektet az Európai Unió támogatta, és az Erasmus+ KA2 keretén belül valósul meg.

A projekt célja, hogy felhívja a figyelmet a nemi egyenlőtlenségre, kifejezetten a nemek különböző megjelenési formáira a médiában. A projekt 4 fázisból áll, amelyek a következők:

  • Activity 1 – Kickoff Meeting , Skopje, Macedónia, 2018. 02. 23-26 – 2 fő részére
  • Activity 2 – Training for youth workers , Durres, Albania,  2018. 03. 23-30 – 3 fő részére
  • Activity 3 -Youth Exchange “Gender positive” ,  Prizren, Kosovo, 2018. 04. 22-30 – 5 fő részére
  • Activity 4 – Seminar,  Vladichin Han, Szerbia, 2018. 07. 22-28 – 3 fő részére.

Az első fázisnak a célja, hogy ifjúsági dolgozók, valamint partnerszervezetek aktivistái és munkatársai részesüljenek képzésben, hogy a médiában való nemek közötti egyenlőség megjelenése alapvető emberi jog.

A februárban megtartott A1 találkozóra egyesületünkből Marczinka László és Caesar Bálint utaztak ki. A 3 napos Kick Off meetingen bemutatkoztak a partnerek, átvettük a projekt különböző lépéseit, céljait és feladatait. Közben, mivel Észtországnak épp nemzeti ünnepe is volt, ezért egy rövid videót is küldtünk az egyik helyi televíziónak. A szervezők meglehetősen jó programot szerveztek nekünk, a szállás a belvárosban volt, kétágyas szobákban voltunk elszállásolva, étteremben ettünk, játszottunk ismerkedős játékokat és volt “Europan Night” is.

Kérdéseiteket és érdeklődéseteket/jelentkezésetek az erasmusproject@aegee-budapest.hu e-amil címre várjuk.

A beszámolót írta:

Caesar Bálint