Erasmus+ csere Budapesten

Szervezetünk, AEGEE-Budapest egy kétlépcsős nemzetközi cserét szervezett az Erasmus + program keretében. A projektet egy örmény partnerünkkel, a Youth Life Educational NGO-val valósítottuk meg.

 

A “Making Change Through Social Entrepreneurship” nevű projekt 28 fiatalt gyűjtött össze 4 országból: Örményországból, Grúziából, Törökországból és Magyarországról. A csoport diverzitása annak is köszönhető volt, hogy résztvevőink között voltak Magyarországon élő indiai, kazahsztáni, egyiptomi és nigériai fiatalok is. A projekt célja az volt, hogy szociális vállalkozási attitűdöt és gondolkodásmódot adjon át a résztvevőknek.

erasmus_1_mod

Augusztus 12-21 között került megrendezésre a projekt második fele, AEGEE-Budapest szervezésében, Budapesten. Itt egy olyan teret teremtettünk, ahol a fiataloknak lehetőségük adódott tapasztalataik megosztására, valamint történetek, technikák és eszközök használata által megtanulni hogyan juthatnak maguk és saját közösségük olyan ötletekhez, amelyek a szociális vállalkozói hozzáállás jellemzőit hordozzák. Lelkes résztvevőink ötleteket és inspirációt meríthettek a projekt menedzsment témakörében, tematikus tréningek és szimulációs játékok során, így fejlesztve projektjüket a saját közösségükben. Végeredményként ötletüket egy konkrét projektté formálták, melynek mottója “Sip a glass of the Future, Open the happiness!” volt.

erasmus_2_mod

Az ifjúsági csere alatt a résztvevők továbbá konkrét szociális, vállalkozási kezdeményezéseket is megvalósítottak, amely során személyes fejlődésen mentek keresztül, mind a munkavállalás, mind a nemzetközi kapcsolati hálók építésének tekintetében.

 

Írta: Mészáros Bernadett