Self-Development European School (SES)

Hello there, fellow AEGEEan! I see you’ve been with the organisation for some time already. You’ve realized amazing projects, inspired others, and impacted the world around you in. It all made you happy, yet you somehow feel something is missing…

 

Maybe you’ve emptied your batteries in

Maybe your patience and well-being was eroded while caring for others?    

Having doubts what to do next?

Have a fog hanging over your priorities and vision of the future?

In need of some downtime to clear it all through?

 

Ó igen, ez pont én vagyok! – gondoltam. Több mint két és fél év helyi és európai szintű aktívkodás után és egyetemi tanulmányaim végéhez közeledve nagyon is szerettem volna feltölteni azokat az elemeket és újragondolni sok mindent.

 

Mivel a twin-antennánk, AEGEE-Utrecht rendezte a tréninget, így kétségeim sem fértek hozzá, hogy magas szintű lesz a szervezés, illetve szuper résztvevőket és trénereket választanak – nem tévedtem. A kiválasztott 15 résztvevő és 4 profi tréner tehát március 22-én elindulhatott a személyes fejlődés útján egy Utrechthez közeli erdő mélyén, a bungalók megnyugtató melegségével.

 

Az első napon még egyikünk sem tudta, hogy mire számítson: ez másnap reggel azonban megváltozott, amikor kisebb csapatokban, kötéllel összekötözve elküldtek minket az erdőbe „kincskeresésre”. A 4 órás fák közötti, megfelelő navigáció nélküli bolyongás étlen szomjan meg is tette a hatását, hiszen mindenki felfedezett valami újat a viselkedéséről, személyiségéről ebben a megpróbáltató helyzetben. Ezek a felfedezések pedig végigkísérték az egész hetet: amikor a tetteink okára próbáltunk magyarázatot találni, a félelmeinket igyekeztünk legyőzni vagy az értékeinket és prioritásainkat gondoltuk újra.

 

1

Ezen kívül volt egy gyakorlatiasabb része is a tréningnek, amikor az időgazdálkodás, stresszkezelés vagy a hatékonyság praktikáiba avattak be minket. Megtanultunk reális célokat felállítani és beazonosítani az ahhoz szükséges lépéseket, önmagunkat motiválni, elfogadni és folyamatosan fejleszteni. Az inspiráló környezet, a trénerek és a többi résztvevő szüntelen támogatásának köszönhetően az összes résztvevő, de még a trénerek és a szervezők is újult energiával, lelkesedéssel és tisztább jövőképpel térhettek haza, készen változni és változtatni.

A beszámolóm végéhez közeledve pedig okkal hiányolhattok egy részt: a bulikat és városnézést. Ezek jelentősen háttérbe szorultak az esemény jellege miatt, viszont természetesen nem maradtak el: többek között egy történésszel körbejártuk a várost, AEGEE- Utrechttel egy hajón buliztunk, valamint egy igazi holland diákkoliban a European Night-ot is megtartottuk.

 

2

A beszámolót írta:
Ruszcsák Anita