Education for the Present, Democracy for the Future – konferencia

“Reflektálva a múltra, tanácskozva a jelenen, elképzelni egy más jövőt.”

 

Ez volt a mottója a 2017 áprilisában szervezetünk, AEGEE-Budapest által megrendezett konferenciának, amely szervezetünk életének egyik kiemelkedő eseménye volt az elmúlt időszakban. Az AEGEE két európai szintű szervével, a Europe on Track projekttel és a Civic Education munkacsoporttal együttműködve elnyertük a Franck Biancheri díjat, amelyet az Association des Amis de Franck Biancheri (Franck Biancheri Barátainak Egyesülete) ad minden évben egy AEGEE antennának.

Az AAFB Franck Biancheri halálát követően alakult, azzal a céllel, hogy gyűjtse, egységbe foglalja, promótálja, megörökítse és megóvja Franck munkáját. Franck Biancheri (1961-2012) megalapította az Európai Hallgatók Fórumát (AEGEE) 1985-ben, és járult hozzá különböző módokon a társadalomhoz, így megtisztelve érezzük magunkat, hogy elnyertük ezt a díjat és lehetőségünk adatott Franck emlékére egy nemzetközi eseményt rendeznünk.

image1

A konferencia helyszínét egyik legnagyobb partnerünk, a Central European University adta. A konferencia fő témája a civic education volt, a résztvevők workshopokon vettek részt, prezentációkat hallgathattak amelyek a témában való tudásuk szélesítését célozta és a téma megvitatására adott teret.

A 3 napos esemény alatt 70 résztvevőt fogadtunk Európa minden területéről, akik új tapasztalatokat szereztek, megosztották ötleteiket a témával kapcsolatban, új emberekkel találkoztak és egy eseménydús hétvégét élvezhettek Budapesten. Mindenkit örömmel buzdítunk a konferencia eredményeit bemutató füzet elolvasására!

 

https://drive.google.com/a/aegee-budapest.hu/file/d/0B7WUbNFua2UVOHllLXdwZjluSktXb0VoZjR4T1cxd1djeGJR/view?usp=sharing

 

Mészáros Bernadett