aegee7

 Április Szicíliában

AEGEE Catania 30th Anniversary of AEGEE Event – 16/19 April

1985-ben Párizsban rendezték meg azt az EGEE 1 fantázianéven futó konferenciát, amelyet követően Franck Biancheri és társai megalapították az előbb EGEE, majd AEGEE névre hallgató európai diákszervezetet.

Harminc év múlva rám és 34 társamra hárult az a nem kis feladat, hogy –egy fenomenális szervezőbrigáddal karöltve- méltóképpen megünnepeljük az évfordulót.

aegee1

Night of the seven antennas – azaz a cataniain kívül még hat további európai helyszínen emlékeztek meg az egyébként három esztendeje elhunyt Biancheri munkájáról és egyik főművéről.

Biancheriről persze itt, Cataniában hallottam először...

Read More

Self-Development European School (SES)

2

SES


Hello there, fellow AEGEEan! I see you’ve been with the organisation for some time

already. You’ve realized amazing projects, inspired others, and impacted the world

around you in. It all made you happy, yet you somehow feel something is missing…

Maybe you’ve emptied your batteries in

Maybe your patience and well-being was eroded while caring for others?    

Having doubts what to do next?

Have a fog hanging over your priorities and vision of the future?

In need of some downtime to clear it all through?


Ó igen, ez pont én vagyok! – gondoltam. Több mint két és fél év helyi és európai szintű

aktívkodás után és egyetemi tanulmányaim végéhez közeledve nagyon is szerettem volna

feltölteni azokat az elemeket és újragondolni sok mindent.

Mivel a t...

Read More

Buli, tengerpart és a Trójai faló – utazós nyári egyetem Törökországban

canakkale1

Tavaly az AEGEE-s nyári egyetemeket a törökországi AEGEE-Çanakkale indította, ahol már június közepén megkezdődött a nyári egyetem. A téma nem is lehetett volna más, mint a város büszkesége, (a Trója című filmben használt) a tengerparton kiállított Trójai faló.

Ez a két hét valóban a buliról, a tengerpartról és az utazásról szólt: már megérkezésünk másnapján egy tengerparti nyaralóba utaztunk, ahol egy kis fürdés, a naplemente és a kerti barbecue után egy házibulival zártuk az estét.

A következő napokban meglátogattuk a környék nevezetességeit: első utunk Trójába vezetett, ahol megnéztük az ott kiállított falovat és a város romjait, majd Assos gyönyörű tengerpartjára utaztunk egy többnapos kempingezésre...

Read More

Water, water everywhere, feel the madness in the air – nyári egyetem Lengyelországban

afr

Július elején vette kezdetét ez a fergeteges nyári egyetem AEGEE Gdansk, AEGEE Torun és AEGEE Poznan szervezésében. Mi sem lehetne tökéletesebb téma nyáron, mint a víz?! Ebben a két hétben ennek minden formáját élvezhettük.

Kalandunk Lengyelország északi részén, a Gdansk-Gdynia-Sopot háromszögben, az ún. Hármasvárosban kezdődött. Érkezésünk napján a welcome drink és a kötelező ice-breaking game után indulhatott is a buli, majd hajnalban a spanyol delegáció is csatlakozott hozzánk, így teljes lett a csapat.

Az első napon az ország egyik gyöngyszemének, Gdansknak a nevezetességeit látogattuk meg, köztük a város történelmét jelképező Neptun szökőkutat...

Read More

Let’s Czech culture – nyári egyetem Brnoban

Brno 1

Az egyik legnagyobb élmény, amit egy fiatal felnőtt átélhet az mindenképpen egy nyári egyetem! Ez egy csodálatos utazási lehetőség, ahol más országok kultúráival ismerkedhet meg és nagyon sok más nemzetiségű fiatallal találkozhat és bulizhat együtt.

A brnoi nyári egyetem fő célja a cseh kultúra megismertetése volt a cseh gasztronómia, történelem, népi szokások és énekek bemutatásán keresztül. Hallgattunk előadást Csehszlovákia felbomlásáról, részt vehettünk egy játékos workshopban a húsvéti szokásokkal kapcsolatban és még cseh énekeket és mondókákat is megpróbálhattunk elsajátítani.

A legtöbb időt Csehország 2. legnagyobb városában Brno-ban töltöttük...

Read More

Napocalypse Now – nyári egyetem Olaszországban

nápoly4

Idén nyáron, életemben először jártam Olaszországban és vettem részt nyári egyetemen. Többszörös újdonság- gondoltam. Azt hallottam, hogy a déli városok izgalmasabbak, vendégszeretőbbek és talán „olaszabbak” is.

A nápolyi program témája történelmi volt, vagyis, hogy számoljunk le a várossal szemben támasztott sztereotípiákkal. Tisztában voltam pár olyan ténnyel, ami turista szemmel nem feltétlenül sorolja Nápolyt a hívogató kategóriába.  Úgy, mint a nagy kosz, a szemét, a maffia, a bűnözés és, hogy a magyar turisták által előszeretettel látogatott külföldi városok listáján a top 10 legveszélyesebb város kategóriában előkelő helyezést érhetne el...

Read More

Szerbiai újévi beszámoló

3

Egyre közeledett az idő, hogy már ¾ éves tagként elmenjek az első New Years Event-emre. Jobbnál-jobb lehetőségek kínálkoztak az AEGEE oldalán, de csak visszahúzott a szívem Belgrádba, ahol egy hónappal azelőtt voltam Exchange-n. Szóval a jelentkezési határidő lejárta előtt két perccel véglegesítettem a form-ot, amiről hamarosan értesítést is kaptam, hogy el lettem fogadva. December 26-án este vonatra ültem, és ekkor kezdődött a második Belgrádi kalandom.

Reggelre érkeztem meg a hostel-be, ahol egyből két törökkel sikerült megismerni, akik már korábban megérkeztek. Valahogy hiba csúszott a bemutatkozás műveletébe, és én az egyiket Big Man-ek neveztem el, mire ő engem Budapestnek. Ezt a formációt az event végéig tartottuk...

Read More

2nd Eastern Partnership Youth Forum

ritariga

Mintegy 280 résztvevő – önkéntesek, facilitátorok, szakértők – 27 országból. Velük együtt vettem részt a második „Eastern Partnership Youth Forum”-on. A lett fővárosban, Rigában való pár napos tartózkodásunk célja az volt, hogy új megoldásokat találjunk a fiatalok munkanélküliségének aktuális problémájára, és hogy rámutassunk a mobilitási programok, a nemzetközi együttműködések fontosságára a munkaszerzési folyamatban.

Lassan három éve vagyok aktív tagja az AEGEE-Budapest szervezetnek, amely Európa legnagyobb interdiszciplináris diákszervezetének. Az elmúlt évek élményein felbuzdulva jelentkeztem a fórumra, hogy tapasztalataimmal hozzájáruljak ehhez a pár napos rendezvényhez.

A nyitó ceremónián Ināra Mūrniece, a lett parlam...

Read More

Jelentkezz te is Agórára – ismerd meg a szervezet működését!

Megnyitották a jelentkezést a tavaszi Agora-ra ami  Spanyolországban lesz idén! :)

Szervezetünk legnagyobb eseménye, amelyre közel 700 résztvevőt várnak aminek csodaszép Asztúria ad otthont idén tavasszal!

A jelentkezés határideje: 2015 február 16 23:59.

agora1-300x107
További információ a rendezvényről itt:

https://www.facebook.com/agorasturias2015 és http://www.zeus.aegee.org/statutory/ag1504/  .

Ha bármilyen kérdésetek merülne fel ezzel az eseménnyel kapcsolatban érdeklődjetek itt:
board@aegee-budapest.hu

Hajrá!!

Read More

Autumn Network Meeting Budapest 2014

Köszönjük mindenkinek a sok segítséget! Úgy érezzük, egy nagyon sikeres eventen vagyunk túl, Autumn Network Meeting Budapest 2014 szép zárása volt a félévnek! 
Network Meeting Budapest was an amazing ending to our busy semester! Thanks for all the organizers, helpers, trainers and last but not least our always active participants who made this event truly unforgettable!
Last weekend, 4-7 December, Ioana participated to NWM Budapest!
A great event with amazing participants, organizers and trainers!
10403519_632629316843176_8410561766306758479_n
Read More